Ovalert biedt verschillende mogelijkheden

Elke veehouder heeft zijn eigen wensen met zijn bedrijfsvoering en het managen van zijn veestapel. Daarom biedt Ovalert verschillende mogelijkheden.

 

 

KOEMONITORING
Ovalert neemt u werk uit handen en brengt rust in uw stal. Het monitort uw koeien 24 uur per dag, zeven dagen op zeven. Vanaf de opstart krijgt u de nodige begeleiding zodat u vlot van start kunt gaan met Ovalert. Diverse data op uw bedrijf worden met elkaar gekoppeld, zoals vruchtbaarheidsdata, elektronische melkgiften en stieradvies. U heeft daarbij geen dubbele invoer meer van gegevens, maar vooral heeft u meer inzicht in uw veestapel.

 

TOCHTSIGNALERING
U ontvangt attenties van tochtige dieren en van dieren waar mogelijk een gezondheidsprobleem mee is. Bij de tochtattentie vindt u veel aanvullende informatie over het dier o.a. het SAP-advies, de laatst gebruikte stier, het aantal inseminaties en het lactatienummer. U weet dus precies welke dieren tochtig zijn en kunt direct beslissen of u de koe nu of later wilt insemineren. U kunt de verschillende attenties ontvangen via sms, VeeManager of de VeeManager App. Ovalert signaleert ook de dieren die verminderd actief zijn. Bij deze dieren kan een gezondheidsprobleem spelen. Indicatoren die hiervoor gemeten worden zijn verschillend per responder. Er zijn attenties mogelijk op basis van verminderd lopen/staan of liggen (Nedap-pootresponder) of verminderd vreten (Nedap-halsresponder) of veranderingen in het herkauwpatroon (SCR). Deze dieren vindt u terug in VeeManager en de Veemanager App. Het is ook mogelijk om sms-attenties te ontvangen van dieren die problemen ervaren met afkalven (SCR) of die acuut minder vreten (Nedap). 

 

VEEMANAGER
In het dashboard van VeeManager ziet u direct welke acties u moet ondernemen voor tocht of verminderd actieve dieren. Via VeeManager kunt u ook meteen de KI-opgave doen of een DHZ-ki registreren. De vruchtbaarheidscyclus van uw dieren is makkelijk te volgen. Ook kunt u de vruchtbaarheidsresultaten op uw bedrijf volgen via verschillende bedrijfsoverzichten. Ovalert genereert ook grafieken waarin u de activiteit van uw dieren kunt volgen. De grafieken geven meer inzicht in het gedrag van uw dieren rond de tocht, maar ook rond het welbevinden van het dier. Zo hebt u ook zicht op uw dieren als u niet in de stal bent.

 

STIERADVIES
Via het stieradviesprogramma SAP/StierWijzer maakt u de optimale stierkeuze voor uw tochtige dieren. De geadviseerde stieren zijn op verschillende plekken geïntegreerd in Ovalert. U vindt ze terug in de sms-signalering, de VeeManager App en bij de KI-opgave en DHZ-ki-registratie.

 

INSEMINEREN
De ki-specialist van CRV insemineert uw tochtige dieren op het optimale moment. De ki-opgave doet u eenvoudig in VeeManager of via de VeeManager App. Hierbij wordt ook het stieradvies getoond.

 

DRACHTCONTROLE
Vanaf 30 dagen na inseminatie controleert een specialist van CRV of uw dieren drachtig zijn. De drachtcontrole gaat via scannen. Op het beeldscherm van de scanner ziet u de baarmoeder en de eventuele vrucht. U weet direct en met de grootst mogelijke zekerheid of het dier drachtig is.

 

VRUCHTBAARHEIDSCONTROLE
Essentieel voor een goed advies van een vruchtbaarheidsadviseur is de kennis van de vruchtbaarheidsstatus van dieren. Van dieren die niet drachtig zijn, zoeken we naar de oorzaak van het uitblijven van dracht. Begeleiding van de totale vruchtbaarheidscyclus van uw dieren dus.

 

BEDRIJFSADVIES
Een vruchtbaarheidsexpert van CRV analyseert tweemaal per jaar de vruchtbaarheid op uw bedrijf, bespreekt uw problemen en wensen en komt met praktische verbeterplannen. U krijgt een advies op maat voor het optimaliseren van de vruchtbaarheid. Meer informatie